Tarayıcıda Görüntüle
TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası E-Bülteni
SıfırBir - Üç

SıfırBir

SıfırBir Bülten'in üçüncü sayısı ile okurlarımıza merhaba diyoruz. Bu sayımızda; ilk iki sayımızda çeşitli boyutlarıyla ele aldığımız "Uzaktan Çalışma" konusuna, Av. Beril Kalkan Kofoğlu'nun kaleme aldığı  "İş Hukuku Bağlamında Uzaktan Çalışma" yazısı ile devam ediyoruz. Yine bu sayımızda  kariyerine uzun yıllardır yurtdışında devam eden  kadın meslektaşımız Ümit Yalçınalp ile BMO Kadın Komisyonu tarafından gerçekleştirilen, yurtdışında göçmen olmayı ve özel sektörde kadın olmayı konu aldığımız söyleşimize yer verdik. Üçüncü sayımız ile birlikte Akın Ömür'ün yazıp, yayına hazırladığı "Mesleki Yeterlilik" konu başlıklı yazı dizisine başlıyoruz. Odamızdan haberler ve duyuruların yanı sıra, her sayımızda yer verdiğimiz film değerlendirmelerine bu sayımızda "The Intern" filmi üzerine S. Funda Çetintaş'ın yazısı ile devam ediyoruz. Keyifli okumalar dileriz.

Makale

Mesleki Yeterlilik -1

Ulusal ve uluslararası meslek standartlarını temel alarak teknik ve mesleki alanlarda ulusal yeterliliklerin esaslarını belirlemek üzere hazırlanan...

Devamını Oku

Sektörde Olmak... Sektörde kadın Olmak... Türkiye'de Olmak Ya Da Olmamak...

Bmo Kadın Komisyonu olarak uzun yıllardır yurtdışında kariyerine devam etmekte olan başarılı bir kadın meslektaşımızla, Ümit Yalçınalp ile sektörde kadın olmayı, yurtdışında göçmen olmayı, çalışma hayatında karşımıza çıkan cam tavanları konuştuk..

Devamını Oku

İş Hukuku Bağlamında Uzaktan Çalışma

Bilindiği gibi tüm dünya ile birlikte atlatmaya çalıştığımız covid-19 salgını ve pandemi süreci işverenleri hemen her  iş kolunda alternatif iş organizasyonları bulmaya, gelişen teknolojiyi iş hayatına azami düzeyde entegre etmeye ve maliyet düşürecek yöntemler aramaya zorladı.

Devamını Oku
Haber
5. Dönem 2. Danışma Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdik

5 Dönem '. Danışma Kurulu toplantısını gerçekleştirdik.10 Ağustos 2021 Salı günüçevrimiçi olarak gerçekleştirdiğimiz toplantıda; oda çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulmuş,yeni etkinliklerin planlaması yapılmış, kurul üyelerinin fikir ve önerileri alınmıştır.

Devamını Oku
Image1

Su Akar, Yolunu Bulur!... Yaşanan Seller Doğal Afet Değildir!

Sel, taşkın ve heyelan, “doğal olaylar” olup yüzyıllardır dünyanın her yöresinde yaşanmaktadır ve de dünya var oldukça doğanın doğallığında yaşanacaktır. Bu doğa olaylarının afete dönüşmesi ise doğal bir olay değil, insanın doğaya olumsuz müdahalelerinin bir sonucudur..

Devamını Oku
Image2
Orman Yangınlarına Engel Olalım!

GELECEĞİMİZ YANIYOR, ORMAN YANGINLARINA ENGEL OLALIM!

Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşanan ve yeterli ekipmanla müdahale edilemediği için söndürülemeyen orman yangınlarına ilişkin TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından 30 Temmuz 2021 tarihinde basın açıklaması yapıldı.

Devamını Oku
Image2

Bilimin, Tekniğin ve Doğanın Sesine Kulak Verin

Yakın tarihimizin en büyük yıkımlarından birisi olan 17 Ağustos 1999 Depremi'nin 22. Yıldönümü nedeniyle TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Devamını Oku
Duyuru

Üyelerimizin Avantajlı ve Kaliteli Hizmet Alması için Çalışıyoruz.

5. Dönem Yönetim Kurulumuzca, BMO üyelerinin kaliteli ve avantajlı hizmet alabilmeleri için aşağıda belirtilen kurum ve kuruluşlarla BMO Üyelerine yönelik indirim anlaşmaları yapılmış, protokoller imzalanmıştır. Öncelikli olarak eğitim ve sağlık alanlarında yaptığımız bu anlaşmalardan faydalanılabilmesi için üyelerimizin ödenti borcunun olmaması beklenmektedir.

Devamını Oku

Üye Ödenti Borcu Yapılandırması

9 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7326 Sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” uyarınca, TMMOB tarafından TMMOB’ye bağlı Odaların üye ödenti borçlarının yapılandırılması konusunda Uygulama Esasları hazırlanmıştır..

Devamını Oku
Anlaşmalı Kurumlar

Odamız ve ISACA Arasında Anlaşma Gerçekleştirilmiştir

Odamız ve ISACA arasında yapılan anlaşma çerçevesinde ISACA üyelerine uygulanan indirimler BMO üyelerine de uygulanmaya başlanmıştır.

Devamını Oku

Oda Üyelerimize Doğa Kolejinden İndirim

Türkiye’nin önemli eğitim kurumlarından biri olan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji ve Odamız arasında yapılan anlaşmaya göre BMO çalışanlarının ve üyelerinin çocuklarına 2021-2022 eğitim yılı yeni kayıtlarında %30 oranında indirim sağlanacaktır.
Devamını Oku

Özel Yüzyıl Hastaneleri ile Protokol Yaptık

Özel Yüzyıl Gebze ve Pendik Hastaneleri ile Odamız arasında imzalanan protokole göre Odamız Üyeleri ve  çalışanları ve birinci derece yakınları aşağıda belirtilen sağlık hizmetlerinden indirimli olarak faydalanabileceklerdir.

Devamını Oku

Özel Ankara Mayagöz Hastanesi ile Protokol Yaptık

Özel Ankara Mayagöz Hastalıkları Merkezi ile Odamız arasında imzalanan protokole göre Odamız Üyeleri, çalışanları ve birinci derece yakınları aşağıda belirtilen sağlık hizmetlerinden indirimli olarak faydalanabileceklerdir.

Devamını Oku

Özel Troya Göz Tıp Merkezi İle Protokol Yaptık

Özel Troyagöz Tıp Merkezi ile Odamız arasında imzalanan protokole göre Odamız Üyeleri, çalışanları ve birinci derece yakınları aşağıda belirtilen sağlık hizmetlerinden indirimli olarak faydalanabileceklerdir.

Devamını Oku
Film/Kitap
Image

The Intern

Bu sayımızda sizi Robert De Niro, Anne Hathaway ve Rene Russo’nun başrollerini oynadığı 2015 yapımı “The Intern” filmiyle tanıştıracağız.

Devamını Oku
mt