Tarayıcıda Görüntüle
TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası E-Bülteni
SıfırBir - Dört

SıfırBir

TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odasının etkinliklerinden sizleri haberdar etmek, BMO Dergi’ye eklenen yazılar konusunda sizi güncel tutmak için hazırladığımız Bülten’in 4. sayısına hoş geldiniz.

Üye İlişkileri ve Örgütlenme Komisyonumuz tarafından düzenlenen, üyelerimiz ve meslektaşlarımızla bir araya geldiğimiz işyeri toplantılarımız devam ediyor. Çevrimiçi olarak gerçekleştirdiğimiz bu toplantılar ile üyelerimizle sohbet etme fırsatı buluyoruz. Güçlü geri bildirimler alıyoruz. Çevrimiçi deneyimimizi artırıyoruz.

BMO’nun kuruluşunun 10.yıl hazırlıklarına devam ederken, örgütlülüğümüzü de büyütmeye devam ediyoruz. Eskişehir temsilcilerimiz göreve başladı. Diğer temsilciliklerden arkadaşlarımızın katılımıyla çevrimiçi bir toplantıyla göreve başlayan arkadaşlarımıza “hoş geldin” dedik.

BMO Meslek Tanımları ve Mesleki Denetim Komisyonu, yoğun ve titiz bir çalışmayla alanımızdaki meslek tanımlarını oluşturmaya çalışıyor. Arkadaşlarımız, bu sene altıncısı düzenlenen Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı’na katıldı ve bu alanda son iki dönemdir yapılmakta olan çalışmaların bir özetini sundu.

Komisyonlarımıza katılmak, çalışma gruplarımızda yer almak isterseniz, temsilciliklerimiz sizlere yardımcı olacaktır.

Sonraki sayıda buluşmak üzere keyifli okumalar dileriz.

Makale

Mesleki Yeterlilik - 2

21.09.2006 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen, 07.10.2006 tarih 26312 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kanunun 20-21 ve 22. maddeleri Sektör Komiteleri, Standartlar, Eğitim, Sınav ve Belgelendirmeyi içermektedir.
Devamını Oku
BMO Temsilcilikleri: Eskişehir
5. Dönem itibariyle Eskişehir ilinde ilk defa BMO örgütlülüğü olarak Temsilci atamaları yapıldı, bu vesileyle Temsilci ve Temsilci Yardımcısı olarak aranan Önder Demir ve Baki Osman Pekgöz ile, kendilerini tanımak, Eskişehir ve BMO olarak Eskişehir’de yapmayı planladıkları çalışmaları konuşmak üzere kendilerine birkaç soru ilettik;
Devamını Oku

Röportaj: Karavan Sohbetleri

“Karavan Sohbetleri”ni gerçekleştirme nedenlerimizden biri bu. Uzaktan çalışmaya doğru hızlı bir kayış varken karavanda yaşamayı konuşacağız. Tümüyle karavanda yaşam kurgulanabilir mi? Olanaklı mıdır? Keyifli midir? 
Devamını Oku
Haber
Image1

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Bilgisayar Mühendisleri Odası 5. Dönem Yönetim Kurulu, Cumhuriyetimizin 98. yılı vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı. 

Devamını Oku

Image1

TMMOB 67 Yaşında!

Kuruluşumuzun 67. yılında aynı kararlılıkla mücadeleye, mesleğimizi, meslektaşlarımızı ve ülkemizin geleceğini savunmaya devam ediyoruz!
 Nice yıllara TMMOB!

Devamını Oku
Image1

“Barınamıyoruz” Diyen Gençler Sokaklarda! Barınma Krizi Derhal Çözülmelidir

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, iktidarın çözümsüz bıraktığı ve öğrencilerin sokaklarda kalmasına neden olan yurt sorunu ile ilgili olarak 25 Eylül 2021 tarihinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Devamını Oku

Image2
BMO Büyüyor: Eskişehir Temsilcilerimiz Göreve Başladı
Bilgisayar Mühendisleri Odası örgütlülüğü adım adım büyümeye devam ediyor. Üyelerimizin ve henüz Odamıza üye olmayan meslektaşlarımızın sayısının yüksek olduğu şehirlerden biri olan Eskişehir, BMO temsilcilerinin bulunduğu iller arasında yerini aldı

.
Devamını Oku
Image2

Meslek Tanımları ve Mesleki Denetim Çalışmalarımızı UBMK’de Sunduk.

Bu sene altıncısı düzenlenen Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı 15-17 Eylül 2021 tarihlerinde Ankara Gazi Üniversitesi’nde yapıldı.
Devamını Oku
Duyuru
Bilgisayar Mühendisleri Kurultayı 15-16 Ocak 2022 Tarihlerinde Düzenlenecek.

TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası, bilgisayar mühendislerinin meslek yaşamına ve toplumsal sorumluluklarına ilişkin konuları tartışmak, sorunları irdeleyerek çözümler üretmek amacıyla her çalışma döneminde Bilgisayar Mühendisleri Kurultayı (BMK) düzenliyor.
Kurultay içeriği ve programını oluşturmak ve sizlerin değerli katkılarını almak amacıyla hazırlanan anketi doldurmanızı bekliyoruz.
Ankete Katıl

İşyeri Toplantılarımız Devam Ediyor.

Üye İlişkileri ve Örgütlenme Komisyonumuz tarafından düzenlenen, üyelerimiz ve meslektaşlarımızla bir araya geldiğimiz işyeri toplantıları devam ediyor. Turkcell, Turk Telekom ve Softtech'ten sonra 4 Kasım Perşembe günü Aselsan
18 Kasım Perşembe, İSBAK'ta çalışan üye ve meslektaşlarımızla bir araya geliyoruz.

Devamını Oku
Katılım formunu buradan doldurabilirsiniz.
Image1
Lisans Programları Çevrimiçi (Uzaktan) Öğretim Anketi
BMO tarafından, bilgisayar mühendisliği ve ilgili bölümlerin öğretim üyelerinin  lisans programları, donanım alt yapısı, ayrıca içinde bulunduğumuz  salgın günlerinde zorunlu olarak uygulanan çevrimiçi / uzaktan öğretimin öğrencilerin başarı ve motivasyonu üzerine etkisi ile eğitim ortamında kullanılan yazılım ve donanım yeterliliği  hakkındaki görüşlerini saptamak  amacıyla  anket hazırlanmıştır.

Ankete katılmak için
Etkinlik

BMO Eskişehir Tanışma Toplantısı

Eskişehir’deki üye ve meslektaşlarımız ile buluşmak, onların talep ve önerilerini birlikte değerlendirmek, Odamızın Eskişehir’deki varlığını geliştirmek ve güçlendirmek üzere 14 Ekim 2021 Perşembe akşamı çevrimiçi toplantıda üyelerimizle bir araya geldik.

BMO Meslek Tanımları ve Mesleki Denetim Komisyonu Söyleşisi

BMO Meslek Tanımları ve Mesleki Denetim Komisyonu Başkanı Alper Pahsa ve komisyon üyesi Hülya Küçükaras, BMO Bülten Çalışma Grubundan Zeynep Selen'in komisyon çalışmaları hakkındaki sorularını yanıtladılar.

Softtech İşyeri Toplantısı

BMO Üye İlişkileri ve Örgütlenme Komisyonunun düzenlediği Çevrimiçi İşyeri Toplantıları kapsamında 21 Ekim 2021 Perşembe akşamı Softtech’te çalışan meslektaşlarımızla bir araya geldik.
.

Türk Telekom İşyeri Toplantısı

BMO Üye İlişkileri ve Örgütlenme Komisyonunun düzenlediği Çevrimiçi İşyeri Toplantıları kapsamında 7 Ekim 2021 Perşembe akşamı Türk Telekom'da çalışan meslektaşlarımızla bir araya geldik.
.

Turkcell İşyeri Toplantısı

BMO Üye İlişkileri ve Örgütlenme Komisyonunun düzenlediği Çevrimiçi İşyeri Toplantıları kapsamında 23 Eylül 2021 Perşembe akşamı Turkcell'de çalışan meslektaşlarımızla bir araya geldik.
.

Film/Kitap
Image

The Imitation Game

Bilgisayarın öncüsü olarak kabul edilen Alan Turing’in yaşamından kesitleri ve Enigma makinesinin şifresini kırma serüvenini anlatan bu film Andrew Hodges’in “Alan Turing : Enigma” kitabından uyarlanmıştır.
Devamını Oku
mt